We breiden de uitleendienst uit in functie van coronaveilige evenementen

Aankoop extra materiaal voor uitleen bij evenementenaanvraag

Corona heeft heel wat roet in het eten gegooid, ook voor evenementen. Als de situatie het terug toe laat, willen we het voor de verenigingen van Overijse en organisatoren van buurtfeesten enzovoort terug mogelijk maken om zo corona proof mogelijk hun event te laten plaats vinden. In het kader hiervan werd uit het corona noodfonds een budget voorzien om extra materiaal aan te kopen dat in de uitleen bij een evenementenaanvraag zal kunnen aangevraagd worden. Graag kennen we jullie behoeften, ideeën, voorstellen vooraleer we over gaan tot selectie van de extra materialen en de aankoop ervan.

Hoe gaan we op zoek?

  1. Van 1 tot en met 31 december 2020: inwoners kunnen suggesties insturen van materialen die zouden aangekocht kunnen worden in functie van gebruik op publiek openbare evenementen (om het coronaproof te organiseren) die via het evenementenaanvraag formulier gratis zullen kunnen worden aangevraagd.
  2. 12 januari beslist het college van burgemeester en schepenen welke suggesties worden weerhouden voor een tweede fase
  3. Fase 2: Van 18 tot en met 24 januari 2021: elke verenigingen uit Overijse krijgt één stem om hun favoriete top 3 van geselecteerde materialen door te sturen, zo krijgen we een beeld waar de grootste behoeftes zitten en kan het college van burgemeester en schepenen een keuze maken in de uiteindelijke aan te kopen materialen.  

Is er nog meer? Ja, en feestkar!

Ja, naast extra aankoop van materialen voor de uitleen van evenementen uit het noodfonds wil de gemeente ook graag een ‘feestkar’ aanschaffen met daarin een aantal materialen die op jouw publiek toegankelijk buurtfeest of evenement van je vereniging in Overijse van pas kunnen komen. Je kan ook hiervoor van 18 tem 24 januari 2021 jouw voorkeuren doorgeven.

Meer lezen over de feestkar? Dat kan hier.

Welk materiaal zit er momenteel reeds in de uitleen?

Hier kan je het evenementenreglement terug vinden en via de formulieren de reeds beschikbare materialen voor uitleen op evenementen. Van zodra de extra materialen en feestkar aangekocht zijn en onze uitleendienst operationeel is , zal de lijst van gemeentelijke materialen in uitleen uitgebreid worden op het aanvraagformulier. Je zal via het evenementenaanvraag formulier het materiaal kunnen aanvragen conform het evenementen regelement.