Ontdek het project

Maak jij mee de WK-wielrennen belevenis in Overijse?

Overijse is het weekend van 24-26 september een officieel WK Wielrennen Dorp.  Huldenberg en Overijse liggen op de Flandrienlus die vrijdag, zaterdag en zondag in het parcours van de ritten in lijn van de mannen U23, de elite vrouwen en de elite mannen zitten. Enkele van de belangrijke scherprechters van de UCI Road World Championships liggen net in die gemeenten: de Bekestraat, Moskesstraat, de S-bocht-Taymansstraat in Overijse en de Smeysberg in Huldenberg. Dit betekent dat er heel wat mensen naar Overijse zullen afzakken. We willen hier graag een totaalbeleving van maken, ontworpen en georganiseerd voor en door de Overijsenaar.

Met een kerngroep van burgers met verschillende achtergrond (sport, dorpsraden, politiek, handel, ..) hebben we een proces uitgetekend om zoveel mogelijk mensen te betrekken.

Doelstelling van dit proces is om zoveel mogelijk burgers te betrekken bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten en evenementen rond het parcours. Dit op het weekend zelf, maar ook de maanden ervoor, om op te warmen zeg maar.

We zoeken dus jouw ideeën!

Hiervoor organiseerden we midden maart 2 brainstormavonden waarop iedereen mee kon nadenken over leuke activiteiten rond het WK. Je bent dus niet verplicht die activiteiten dan ook zelf uit te voeren, al zijn daar ook veel helpende handen nodig natuurlijk.

Ondertussen zijn deze brainstorms afgerond en zijn alle ideeën gebundeld.

Onze volgende stap in het proces is nu om deze ideeën actief te gaan uitwerken, en dit doen we ook graag samen met jullie, de burgers.

Bekijk via deze link waar we jouw ideeën en initiatieven nodig hebben!