De plannen zijn er, ontdek ze hier!

Het nieuwe Meiveld

afbeelding plan Meiveld totaal

Groen speelterrein

Het speelterrein achter CC Den Blank en de Bib zal er tegen de zomervakantie 2021 helemaal anders uitzien. Het wordt een groen park met speelzones.

De nieuwe speelelementen zullen niet gemaakt zijn van plastic, maar van natuurlijke materialen zoals hout: een houten schommel, een klimparcours met boomstammen en een takkenwigwam.

Er wordt gekozen voor eenvoudige toestellen, om de fantasie van kinderen te stimuleren. Sommige nieuwe speelelementen worden in het bos rond Het Meiveld geplaatst, zo wordt dat een stukje speelbos.

Speeltoestellen die nog in goede staat zijn, zullen worden gerecupereerd. Ze zullen worden ingezet op andere speelterreinen in de gemeente of in de gemeentelijke scholen.

Heuvels en bos om in te ravotten

Ook Het Meiveld van vandaag ligt op een heuvel en dat is blijkbaar iets wat de spelende Overijsenaar leuk vindt. Daarom behouden we dit, sterker nog, we gaan het wat versterken. Zo biedt de speeltuin de ideale plek om te ravotten, te verstoppen, te lopen en rollen.

En het bos trekken we iets meer het speelterrein binnen.

Maar geen nood, (groot-)ouders, ook aan jullie is gedacht. Door Het Meiveld in te richten als vallei heb je een overzicht over het terrein. In het hart van het park komt een houten terras met bankjes. Van daaruit kan je heel de speeltuin zien. Ook vanaf het terras van het cultuurcafé zal je een goed zicht hebben, doordat een heuvel wordt verlaagd.

Moet er nog water zijn?

JA! Dat was het antwoord dat we van jullie kregen. En zo zal het zijn, er komt water als speelelement. Het terrein wordt omgevormd tot een kleine vallei, met op het laagste punt een rivierbedding. Als het regent, zal die vollopen met regenwater vanop de Zuidflank. Dat riviertje zal maximaal 10 centimeter diep zijn. Voor de hygiëne wordt het water na twee dagen afgevoerd via speciale sluisjes.

water